5 kilo afvallen door op je voeding te letten

Misschien ben je niet extreem te zwaar, maar zou het wel wat minder mogen. Je gaat niet heel heftig tekeer met 10 kilo afvallen, maar neemt genoegen met de helft. 5 kilo afvallen is een mooi doel. Wanneer je dit aan wil pakken zonder te bewegen (want veel vrouwen mailen ons dat beweging echt niet iets is waarmee ze af willen vallen) is het prima haalbaar door op je voeding te letten. Je moet dan wel op een aantal zaken gaan letten, zoals koolhydraten, eiwitten, het vermijden van ongezonde tussendoortjes en het nuttigen van gezonde alternatieven.

 

Koolhydraatarme recepten helpen je afvallen

Koolhydraten zijn bekend als de dikmakers. Koolhydraten zijn niet altijd slecht, maar het merendeel van de koolhydraten noemen we enkelvoudig. Dat betekent dat ze niet nodig zijn en aan je voeding zijn toegevoegd als smaakmaker of om je snel wat energie te geven. Een bekend voorbeeld zijn energydrinks (waar veel suikers in zitten). Door de snelle consumptie van suikers kun je er voor korte tijd heel goed tegenaan. Je hebt dan ook het idee dat het drankje doet wat het moet doen. Maar vervolgens kak je in en besef je dat je eigenlijk nog minder energie hebt. Wel heb je veel suikers tot je genomen en deze worden opgeslagen als vet.

Ga dus op zoek naar koolhydraatarme recepten als je wil afvallen. Deze recepten bevatten dergelijke suikers niet en geven je wel energie, maar maken je niet dik.

 

Eiwitrijke producten

Wanneer je op zoek gaat naar alternatieven voor koolhydraatrijke producten kom je vaak uit bij eiwitrijke producten. Eet er hier dus meer van. Voorbeelden van eiwitrijke producten zijn:

  • Vlees, vis en gevogelte
  • Peulvruchten
  • Groenten en fruit
  • Noten en zaden
  • Ei
  • Zeevruchten

Je mag hier lekker veel van eten en hoeft dus niet bang te zijn dat je overgewicht toeneemt. Wel zal je gewicht afnemen als je hier veel van eet.

 

Tussendoortjes

Een heel grote valkuil voor veel mensen zijn de tussendoortjes die ze eten en waarvan ze soms – ten onrechte – denken dat ze gezond zijn. We hebben het dan over bijvoorbeeld energierepen. Zogenaamd op basis van fruit en dus gezond, maar eigenlijk boordevol suikers en verborgen koolhydraten. Het zijn deze tussendoortjes die je voor korte tijd voorzien van energie, maar die uiteindelijk als vetmassa worden opgeslagen en die je maar met moeite verbrand krijgt.

Liever neem je gezonde tussendoortjes, zoals salades (zonder dressing), een mix van groenten en fruit.

 

Alternatieven

Zijn er dan alternatieven voor die ongezonde tussendoortjes? Jazeker. Een bekend alternatief is bijvoorbeeld de groene smoothie. Hierin kun je variëren door groenten en fruit met elkaar te blenderen en aan te vullen met water. Dat is een heerlijke, energierijke drank waar je zeker niet dik van zal worden en die je dagelijks kunt drinken.

Wat je ook nog kan doen is op basis van noten en zaden een cake, taart of koek te bakken. Vermijd het gebruik van suikers en je zal zien dat je zelf een lekkere, gezonde cake op tafel kunt zetten waar je gedurende een hele week van kunt “snoepen”. Het is dan wel snoepen zonder dat je er dikker van wordt. Je hoeft je dus ook niet schuldig te voelen.

 

5 kilo afvallen hoeft niet moeilijk te zijn

Is 5 kilo afvallen jouw doel? Dan heb je in dit artikel kunnen lezen dat het niet moeilijk hoeft te zijn om 5 kilo af te vallen en dat je al heel veel kan bereiken door gezonder te gaan eten en verantwoord met je voeding (en vooral tussendoortjes) om te gaan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.