7 producten die je helpen afvallen

Wanneer je wil afvallen (of het nu om 5 kilo afvallen gaat of dat je 10 kilo wil verbranden), er valt en staat heel veel met voeding. De verkeerde voeding kan je niet alleen dik maken, maar ook zorgen dat energie moeilijk wordt verbrand. Je kan dan ook beter zorgen dat je een beetje weet hebt van gezonde producten. Gezonde voeding die je helpt afvallen is helaas niet voor iedereen voor handen. Met dit overzicht weet je vanaf nu wel wat je in de supermarkt in kan laden.

Deze 7 producten helpen je gegarandeerd bij het afvallen.

 

Vleesproducten

Vleesproducten zijn belangrijk, want ze leveren veel eiwitten en bevatten nauwelijks koolhydraten. Vlees kan dan ook dienen als de perfecte basis voor een maaltijd. Je kan het als hoofdgerecht inzetten, maar natuurlijk kun je koude soorten vlees ook door een salade mengen of gebruiken om een soep te maken. De toepassing van vlees is dus veelzijdig. Houd er wel rekening mee dat je vlees niet op smaak bent met sausjes die suiker bevatten. Kruiden kan echter geen kwaad.

 

Vis en zeevruchten

Vis en zeevruchten zijn een voorbeeld van producten die bol staan van de eiwitten en die je dus vrijwel onbeperkt kan eten. Vis is prima te gebruiken als hoofdgerecht voor een maaltijd, maar kun je ook gedurende dag in een salade of soep gebruiken. Zeevruchten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Wederom geldt: doe voorzichtig met sausjes om deze producten op smaak te brengen.

 

Gevogelte

Ook gevogelte bevat veel eiwit. Kalkoen en kip zijn de meest bekende voorbeelden van gevogelte. Je kunt deze producten gebruiken voor een maaltijd, maar ook in reepjes of plakjes door een salade mengen.

 

Vleesvervangers

Wanneer je vegetariër bent, heb je natuurlijk niets aan de voorgenoemde 3 producten. Desondanks is er ook voor vegetariërs veel te halen. Vleesvervangers zijn vaak op basis van soja gemaakt en bevatten dan ook veel eiwitten. Wanneer je een groenteburger of schnitzel op basis van soja eet, zit je ook goed. Vleesvervangers op basis van soja helpen je zeker bij het afvallen.

 

Noten en zaden

Wanneer je tussendoor trek krijgt, moet je niet een koek of snoep pakken. Maar een handjevol onbewerkte noten en zaden kan geen kwaad. Je kunt die overigens ook door de yoghurt of door de kwark heen roeren. Noten en zaden bevatten veel stoffen die goed voor je zijn en zijn een belangrijke bron van eiwitten. Heerlijk om mee af te vallen, dus.

 

Fruit

Wil je af en toe een andere smaak? Weet dan dat fruit is toegestaan als je wil afvallen. Ongeacht de fabeltjes word je heus niet te zwaar van fruit. Het is waar dat er in fruit koolhydraten en suikers zitten, maar dit zijn wel gezonde suikers. Je kan hier dus lekker veel van eten. Spannend ook om af en toe eens wat te variëren, want er zijn veel tropische fruitsoorten die je misschien nog nooit geproefd hebt.

 

Groenten

De hekkensluiter van dit artikel is een product waarmee je het ook niet snel fout kan doen. Groenten leveren veel energie, maar bevatten weinig koolhydraten. Ze maken je niet dik, maar zorgen er wel voor dat je lichaam goed en gezond blijft. Combineer groenten bijvoorbeeld met vlees, vis of gevogelte (of vleesvervangers) en je zet een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel.

Geef een reactie

Your email address will not be published.